Pakej Percutian Mount Bromo Tumpak Sewu

Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu, jika anda suka pengembaraan di tempat-tempat yang cantik, mungkin ini adalah tempat yang sangat sesuai untuk anda yang suka petualangan. Kita akan berkeliaran selama 4 atau 5 jam di tempat ini untuk menikmati keindahan air terjun yang ada di tempat ini.

Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu

Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu
                                                               Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu

Tak hanya satu air terjun tetapi terdapat benyak air terjun yang sangat menakjubkan seperti Air Terjun Tumpak Sewu, Air Terjun Nirvana, Air Terjun Telaga Biru dan yang paling menakjubkan adalah Goa Tetes. Jadi kami meneroka di tempat ini pada masa itu kerana terdapat beberapa air terjun yang akan kami lawati di satu tempat.

Dipanggil goa tetes kerana di dalam gua itu banyak air seperti hujan, kita dapat melihat keindahan stalaktit dan stalakmit yang terkandung dalam gua. Terdapat pemandangan yang paling menakjubkan dari Air yang keluar dari tanah dengan cepat dan kita boleh minum dari mata air.

Hari 1 : Pengambilan di Surabaya

 • Lawatan ini akan bermula selepas diambil oleh pemandu dan guide kami di lapangan terbang, hotel atau stesen kereta api di Surabaya / Malang atau tempat-tempat yang telah ditetapkan sebelumnya.
 • Pemandu atau pemandu kami akan membawa anda ke kampung Pronojiwo di kawasan Lumajang City kira-kira 5 jam perjalanan dengan kereta persendirian bergantung kepada kapasiti peserta. Anda boleh berhenti di mana sahaja anda mahu, bercakap dengan pemandu kami.
 • Check in homestay Tumpak sewu area ( kerana di sekitar Tumpak Sewu mencatat hotel )
 • Free program

Hari 2 : Tumpak Sewu – Mount Bromo

 • Sebelum pergi ke air terjun, sarapan pagi pertama kemudian menuju ke Air Terjun Tumpak Sewu.
 • Air terjun ini sangat berbeza dengan pelancongan air terjun yang lain kerana kita perlu mengikuti sungai, ke atas dan ke bawah tebing. Sudah tentu kita mesti lebih kuat dan berhati-hati. Air terjun yang boleh dikelaskan sebagai perjalanan yang melampau adalah sinonim dengan pengembaraan, mengambil masa 5 jam untuk meneroka siri lawatan Tumpak sewu : Air Terjun Nirwana, Telaga Biru dan Goa Tetes.
 • Goa Tetes ialah sebuah gua dengan hujan dan tasik di dalamnya dan kemudian terdapat air terjun. Terdapat stalaktit dan stalagmit yang secara semula jadi berlaku.
 • Selepas selesai di tiga tempat tersebut kembali ke penginapan, mandi makan tengahari dan kemudian bersiap untuk pergi ke kawasan mount Bromo selama kira-kira 5 jam perjalanan.
 • Tiba di hotel mount bromo, check in dan free program.

Hari 3 : Gunung Bromo Sunrise – Surabaya

 • Bangun pagi pada pukul 2:30 pagi untuk persiapan lawatan matahari terbit. Pukul 03.00 pagi pergi dari hotel guna 4WD Jeep ke Gunung Penanjakan / Kingkong hill ( most famous view point ). Pergi kat sana bertujuan untuk tengok matahari terbit. Kawasan ini merupakan tempat untuk menyaksikan matahari terbit.
 • Dari keindahan Bromo Sunrise anda akan melihat gunung tertinggi di Jawa yaitu Gunung Semeru yang mengeluarkan gas asap setiap 20 menit. Setelah berpuas hati dengan matahari terbit saatnya kembali ke jeep. Melanjutkan perjalanan ke lokasi kedua yaitu Kawah Bromo. Jeep Bromo akan parking 1 km sebelum kawah Bromo.
 • Dari tempat parkir, anda boleh berjalan atau menggunakan perkhidmatan sewa kuda menuju ke tangga di gunung bromo. Anda akan melepasi 250 langkah ke bibir kawah.
 • Selepas balik dari kawah, lalu gerak ke lokasi ketiga yaitu Savana / Teletubbies hill. Berterusan sehingga titik terakhir lawatan yang berbisik pasir. Akhirnya jeep bromo akan membawa anda kembali ke hotel.
 • Sarapan pagi, mandi dan berkemas lalu gerak ke Surabaya selama 3 jam memandu.
 • Tiba di Lapangan Terbang Surabaya dan selesai lawatan.

Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu

Pilihan Pakej Lainnya :

 1. Pakej Pelancongan Bromo Milky Way
 2. Pelancongan Gunung Bromo Terbaru
 3. Pakej Percutian Gunung Bromo dan Surabaya
 4. Pakej Pelancongan Mount Bromo Rafting Adventure
 5. Percutian Surabaya Mount Bromo Ijen Crater 
 6. Pelancongan Surabaya Malang Batu