Trip Surabaya Bromo

Trip ke Surabaya Bromo – Pakej Percutian Surbaya Bromo dipersiapkan bagi pelancong dari Malaysia, Singapore dan Brunai Darussalam dengan team kami yang profesional dalam pelayanan pada setiap customer. Kami akan memberikan fasilitas yang terbaik kepada setiap customer seperti kereta untuk transportation, hotel atau accommodation dan tempat makan yang bersih dan halal bagi muslim.

Trip Surabaya Bromo

Trip ke Surabaya Bromo

Percutian ke Surabaya ini bisa dicombination dengani pakej percutian Malang Batu, Kawah Ijen dan Air Terjun Tumpak Sewu. Jadual aturcara pilihan pakej percutian Surabaya Bromo yang paling banyak diminati oleh para pelancong ialah sebagai berikut :

Hari 1 : Pengambilan di Surabaya

 • Lawatan ini akan bermula selepas diambil oleh pemandu atau pemandu kami di Lapangan Terbang, Hotel atau Stesen Kereta Api di Surabaya / Malang atau tempat-tempat yang telah ditetapkan sebelumnya.
 • Pemandu atau pemandu kami akan membawa anda ke Cemoro Lawang village di kawasan gunung bromo kira-kira 3 jam sahaja. Perjalanan dengan kereta persendirian bergantung kepada kapasiti peserta. Anda boleh berhenti di mana sahaja anda mahu, bercakap dengan pemandu kami.
 • Tiba kat hotel check in
 • Free program

Hari 2 : Gunung Bromo Sunrise – Surabaya

  • Bangun pagi pada pukul 2:30 pagi untuk persiapan lawatan matahari terbit. Pukul 03.00 pagi pergi dari hotel guna 4WD Jeep ke Gunung Penanjakan / Kingkong hill ( most famous view point ). Pergi kat sana bertujuan untuk tengok matahari terbit. Kawasan ini merupakan tempat untuk menyaksikan matahari terbit.
  • Dari keindahan Bromo Sunrise anda akan melihat gunung tertinggi di Jawa yaitu Gunung Semeru yang mengeluarkan gas asap setiap 20 menit. Setelah berpuas hati dengan matahari terbit saatnya kembali ke jeep. Melanjutkan perjalanan ke lokasi kedua yaitu Kawah Bromo. Jeep Bromo akan parking 1 km sebelum kawah Bromo.
  • Dari tempat parkir, anda boleh berjalan atau menggunakan perkhidmatan sewa kuda menuju ke tangga di gunung bromo. Anda akan melepasi 250 langkah ke bibir kawah.
  • Selepas balik dari kawah, lalu gerak ke lokasi ketiga yaitu Savana / Teletubbies hill. Berterusan sehingga titik terakhir lawatan yang berbisik pasir. Akhirnya jeep bromo akan membawa anda kembali ke hotel.
  • Sarapan pagi, mandi dan berkemas lalu gerak ke Surabaya selama 3 jam memandu.
  • Tiba di Lapangan Terbang Surabaya dan Trip Surabaya Bromo selesai.

Trip Ke Surabaya Bromo

Pilihan Pakej Percutian Lainnya :

Info Percutian Surabaya Gunung Bromo Ijen
Percutian Surabaya Mount Bromo Camping
Pakej Percutian Surabaya Malang Mt Bromo
Bercuti Kat Surabaya Malang Mt Bromo
Pakej Percutian Surabaya Mount Bromo Tumpak Sewu
Percutian Bromo ijen Tumpak Sewu
Melancong kat Mount Bromo Rafting Adventure
Bercuti ke Surabaya Mount Bromo Ijen Crater
Pelancongan Surabaya Bromo Milky Way
Pelancongan Surabaya Mount Bromo Ijen Crater
Mount Bromo Ijen Crater Bali Tour Packages 3D2N
Package Mount Bromo Ijen Crater 3 Day 2 Night
Mt Bromo Rafting Tour Packages 2 Day 1 Night
Mt Bromo Milky Way Tour Packages 3 Day 2 Night
Mount Bromo Milky Way Tour Packages
Tour Packages Mount Bromo 2 Days 1 Night

https://bromosolution.com